02-12-2009

Bill Gates vs maffe klager

Erik Estavillo is boos dat zijn Xbox 360 voor de zoveelste keer gerepareerd moet worden en wat doe je dan als Amerikaan? Juist procederen. Estavillo heeft het dwangbevel tegen Microsoft-oprichter Bill Gates ingediend bij een rechtbank in Californië. Hierin eist hij dat Gates documenten meeneemt waaruit duidelijk moet worden hoeveel Xbox 360-systemen Microsoft de afgelopen drie jaar heeft moeten repareren. Daarnaast wil Estavillo statistieken zien van het aantal spelcomputers van Microsoft dat technische problemen heeft gehad en hoeveel personen van Xbox Live zijn verbannen door piraterij in de periode tussen 28 november 2008 en 28 november 2009.


Estavillo kan omschreven worden als beroepsklager. Hij heeft al twee keer geprobeerd om geld te krijgen van Sony omdat hij een ban aan de broek heeft hangen voor PlayStation Network. Zijn meest ridicule claim diende hij in bij Activision Blizzard.
Estavillo denkt dat de uitgever gamers geld afhandig maakt door personages in World of Warcraft opzettelijk langzaam te laten bewegen. Dit zou zijn gezondheid schaden waardoor hij mogelijk zelfmoord wil gaan plegen, net als de Everquest-speler Shawn Woolley in 2001 deed. Ieder normaal mens weet dat het liftje van Erik niet helemaal naar de bovenste verdieping gaat, maar grappig is dit wel (om te lezen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten