15-08-2010

Medal Of Honor hommeles

De game is niet eens uit, maar is nu al controversieel. Sinds de bekendmaking van Medal Of Honor is het al duidelijk dat het spel zich afspeelt in Afghanistan. De helden van Tier 1 nemen het op tegen de Taliban. Een gedurfde stap want concurrent Call Of Duty Modern Warfare laat al twee games in het midden wie de vijand is. Uitgever Electronic Arts, wil hiermee het realisme van Medal Of Honor vergroten.


Nu zijn er een paar weken geleden stemmen opgegaan die moord en brand schreeuwen over het multiplayer-gedeelte. Uit de recentelijk gestarte beta-test bleek namelijk dat je daar kan spelen als de US Marines of als de Taliban. De boosheid kwam voornamelijk uit het feit dat een speler als Taliban een US Marine kan neerschieten.
Begrijpt u het nog?


Dit alles zou niet kies zijn voor al die dode Amerikanen en de gezinnen daarvan. Als het over omgekomen mensen gaat moet je natuurlijk altijd voorzichtig zijn, maar dit is belachelijk. Ver voor Medal Of Honor zijn er series en films gemaakt over het conflict in Afghanistan en Irak. Ik noem de zeer indrukwekkende serie Generation Kill. Nu zal het vast wel zijn dat toen ook mensen protesteerden, maar de media spring er toen volgens mij niet op. Patrick Liu, executive producer van Medal of Honor, heeft inmiddels gereageerd op de boze mensen. Nu is deze reactie wel een tikje politiek correct, maar hij snijdt een aantal goede punten aan. “I think it is a fair point. We do stir up some feelings, although it’s not about the war, it’s about the soldiers. We can’t get away from what the setting is and who the factions are, but in the end, it’s a game, so we’re not pushing or provoking too hard.”


In de tussentijd maakt iedere zelf respecterende fps-fan zich op voor de release van Medal Of Honor. Het spel bevat alle elementen om de strijd aan te gaan met de regerende koning Call Of Duty. Ik werd zelf zeer enthousiast na het zien van onderstaande trailer. Deze werd geregisseerd door Joe Hahn van Linkin Park. Hij gebruikte als soundtrack het nummer The Catalyst van hun binnenkort te verschijnen album A Thousand Suns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten