11-10-2008

Halloween Fright Nights in Walibi

Afgelopen vrijdag reisde ik af naar de polder, de Flevo polder wel te verstaan. De reden hiervoor, want wie gaat er voor zijn plezier naar dit afgelegen stukje NL, was de Halloween Fright Nights in Walibi. Dit voorproefje op het Halloween-feest, dat in Nederland nooit echt is aangeslagen is een mooie manier voor het pretpark om extra bezoekers te krijgen in het naseizoen. Klinkt misschien negatief, maar dat is het beslist niet. Fright Nights is namelijk een briljant griezelige ervaring. De rookmachines bliezen continu een nepmist wat in combinatie met schemer een filmisch effect gaf. Om alles af te maken liepen er tientallen griezels (acteurs) rond, die er alles aan deden om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Gastheer was Clown Eddie, die eigenlijk meer op de lachspieren werkte dan de hartslag deed opvoeren. De geschminkte acteurs sprongen achter bosjes vandaan, kwamen met een kettingzaag op je af of zwaaide vervaarlijk met een bloed besmeurde machete. Het schrikeffect was er zeker, maar echt eng was het niet.



Om te griezelen moest de bezoeker in de zogenaamde Haunted Houses zijn. Er zijn er drie: House Of Shock, Club Roxy en Eddie’s Circus Of Horror. De formule is simpel, je gaat in een groepje een afgesloten ruimte in waar je bang wordt gemaakt door voorwerpen en (daar zijn ze weer) acteurs. Iedere fan van films als Saw of Nightmare On Elmstreet komt hier aan zijn trekken. Zelf de meest doorgewinterde zuurpruim ziet zijn adrenaline net als zijn hartslag in een sneltrein tempo stijgen. Alles ziet er zeer professioneel uit. De settings zijn griezelig en lijken rechtstreeks getrokken uit een grote Hollywood-film. De acteurs, die net als de omgevingen rijkelijk besprenkeld zijn met bloed, spelen in op het oergevoel. Wie schrikt niet als er in een donkere ruimte iemand ineens aan je kuit zit? Waarna de persoon gillend opstaat. Of als een dame je vastklampt en gilt dat ze zo bang is om alleen verder te gaan. Ze loopt hysterisch met je mee om een minuut later ruw van je arm getrokken te worden door een bloederige snoodaard. Dit alles in combinatie met stroboscoopeffecten en duisternis. Gillen gegarandeerd.



De rest van het park is ook open zodat je lekker bij kunt komen tijdens een ritje in bijvoorbeeld de Goliath. Wat weer een aparte ervaring geeft omdat het pikdonker is. Het is alsof in de nabije omgeving van Walibi de lantaarnpaal nog niet is doorgedrongen. Wat ook weer voor een Fright Night zorgt als je terug rijdt naar de bewoonde wereld, maar dat is een ander verhaal. Mijn persoonlijke hoogtepunt was liggen in een doodskist. Je wordt door een grijze raaf opgemeten en mag gaan liggen tussen zes planken. Een paar seconden nadat het deksel is gesloten beginnen de griezels van Walibi met de kist te draaien en er op te slaan. Een bijzondere ervaring.



De Haloloween Fright Nights zijn van vrijdag tot zondagavond tot 26 oktober te bezoeken. Het park sluit om 22.00 uur. Een leuke ervaring voor griezelliefhebbers, mensen die snel schrikken, mensen die zeggen dat ze zenuwen van staal hebben (wedden van niet) en mensen die graag aapjes kijken. Want hoe leuk deze horror overdosis ook is, niets is leuker om iemand gillend zien weg te rennen als een acteur met een afgekliefd hoofd of een kettingzaag naar ze toe loopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten