30-01-2010

Hoe het dus niet moet

Soms krijg je persberichten binnen die niet alleen tergend slecht zijn en fouten bevat. Deze verdwijnen snel naar de digitale prullenmand. Soms is de tekst zo ludiek of liever belachelijk dat je alleen maar kan lachen. Een niet nader te noemen pr-bureau probeert een nieuwe boek van regisseur Ate de Jong (dat pas in de zomer verschijnt) aan de man te brengen.


Filmproducent en regisseur Ate de Jong gaat een boek schrijven over gezelschapsspelletjes en Hollywood. Een bijzondere combinatie!
Ate de Jong: ‘Hollywood en glamour horen bij elkaar. Maar voordat de rode lopers uitgerold worden en de spotlights aanflitsen, is het leven in Hollywood niet anders dan in Alkmaar, Deventer of Breda. Boodschappen doen, stofzuigen, kinderen opvoeden. Hollywoodsterren hebben ook kinderen en die willen ook spelletjes spelen, samen met hun ouders.’
De Jong woonde vele jaren in Hollywood en maakte er diverse films waaronder Miami Vice (was toch echt een aflevering van de televisieserie en niet een complete film) en Drop Dead Fred (knaller). Door een interview in de Volkskrant kwam onlangs aan het licht dat hij tientallen spelletjes verzonnen had, waarvan vele uit zijn Hollywoodtijd stammen. Uitgeverij Sirene gelooft dat het boek nu actueler is dan ooit. Directeur Maarten Richel: ‘Hardwerkende Hollandse ouders willen net als drukke Hollywoodsterren iets leuks doen met hun kinderen, maar ze hebben vaak de tijd niet om zelf iets te verzinnen. De spelletjes van Ate zijn origineel, grappig en gemakkelijk te spelen met spullen die in ieder huis voorkomen. Bovendien zit er aan elk spel een leuk verhaal of mooie anekdote vast over Marlon Brando, Michael Jackson, Meryl Streep, Don Johnson, Catherine Deneuve (dit zijn natuurlijk namen die kinderen echt aanspreken) of noem maar op. Overigens gaan de verhalen niet alleen over de glamourkant. Ook de andere kant van Hollywood, de jarenlang werkloze actrices, de illegale Zuid-Amerikaanse werksters, de onderwereld en de vlooienmarkten, wordt belicht.’ (ook een onderwerp dat kinderen aanspreekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten