02-10-2010

First Look 2010

First Look is een jaarlijks game-event georganiseerd door Blammo. Je weet wel het bedrijf achter GameKings. De happening trekt ieder jaar een gelimiteerd maar betrokken gezelschap van gamers, nerds en journalisten. Dat was dit jaar niet anders.


De beurs is iedere keer twee uur voor de officiƫle opening toegankelijk voor pers en relaties. Hoe betrokken het publiek is bleek uit het feit dat klokslag tien uur er al een groep mensen voor de deur stonden die nog een dikke twee uur moesten wachten. Gelukkig scheen de zon (toen nog). De reden voor dit enthousiasme is dat de bezoekers de mogelijkheid krijgen om nieuwe games te checken, presentaties mee te maken, goodies te scoren en op de foto te gaan met game-karakters en boothbabes. Hieronder een foto-impressie.






Uren wachten in een steeds langer wordende rij. het grappige is wel dat iedereen rustig wacht en er geen opstootjes zijn of mensen die voordringen. Wie was het ook weer die meldde dat je anti-sociaal of gewelddadig van gaming wordt?


Als je game al een tijdje uit en wat doe je dan als uitgever? Rockstar maakt een spelletjesafdeling. Geen computerspelletjes maar ouderwets vertier rechtstreeks getrokken uit Red Dead Redemption. Pokeren en Liar Dice vonden gretig aftrek.

En dan waren er nog de zogenaamde boothbabes en gamefiguren waar bezoekers mee op de foto konden. Vreemd genoeg was de Hellgast net zo populair als de schaars geklede dames.











De prijs voor meest in het oog springende reclame, ging ook dit jaar weer naar Codemasters en 12Game.com. Je begrijpt wel waarom.




First Look 2010 was wederom een erg geslaagd feestje met veel blije gezichten, enthousiaste gamers en een sfeer die niet onderdoet met die van een groot festival. We kijken nu al uit naar de 2011-editie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten