09-10-2010

Nog meer The Walking Dead

The Walking Dead is een comicserie over een groep mensen die moet overleven in een wereld vol zombies. Schrijver Robert Kirkman schets al 77 nummers een verhaal waar menselijke gevoelens gecombineerd worden met horror en actie. Wereldwijd gingen er meer dan drie miljoen units over de toonbank.


De serie sloeg zo aan dat Hollywood interesse kreeg. Het resultaat hiervan is volgende maand (31 oktober) te zien op de Amerikaanse zender AMC. De serie schijnt het verhaal van de stripserie nauw te volgen en debuteert op Holloween.


Maar er is nog meer The Walking Dead aan de horizon te bewonderen. De uitgever St. Martins Press gaat volgend jaar een heuse boekenserie uitgeven. In eerste instantie gaat het om drie verhalen geschreven door horrorschrijfster Jay Bonansinga (Perfect Victim). Deze zijn gebaseerd op originele ideeën van bedenker Kirkman. Het gaat hier niet om een literaire omzetting van de comicserie, maar zijverhalen uit het The Walking Dead Universum. Het is nog niet bekend wanneer het eerste boek verschijnt.


Bonansinga werkte eerder dit jaar aan een script voor legendarische griezelfilm regisseur George Romero: The Black Mariah. Het verhaal wordt door Hollywood-insiders omschreven als een kruising tussen Duel en Speed met een vleugje voodoo en 'social commentary' over de effecten van racisme. Ik kan niet wachten, en ja lezers dat is sarcasme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten