02-09-2009

Meer geld betalen voor Guitar Hero 5

Als je Guitar Hero 5 op 11 september koopt dan zal je niet alle nummers uit de eerder verschenen Guitar Hero: World Tour en Guitar Hero: Greatest Hits kunnen spelen. Volgens Activision's online klantenservice heeft dat te maken met licenties.
van de 86 World Tour-tracks zijn er 35 over te zetten. Dit jaar kunnen 21 nummers van Guitar Hero Greatest Hits worden gekopieerd naar Guitar Hero 5.



Maar er is een mogelijkheid om alle World Tour-nummers te spelen met deeltje 5. de consument moet dan wel in de virtuele buidel tasten. Door 280 Microsoft Points of $3,50 via PSN af te rekenen, wordt er een nieuwe licentie gekocht. Dat is natuurlijk niet veel geld, maar het principe blijft vreemd. Je moet betalen voor iets waar je al eerder geld hebt uitgegeven. Dit ruikt erg veel naar een van de vele betaalmethodes van de muziekindustrie en we weten allemaal hoe het daar nu mee staat. Laten we hopen dat dit geen trend gaat worden. Eigenlijk is dit natuurlijk een non issue als je die nummers wilt spelen kan je ook gewoon die schijf in je Xbox of PlayStation doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten