13-09-2009

Politie In Erp Is Bang Voor Star Wars-nerds

Vorige week heeft de sterke arm van de wet in het rustieke Erp acht speelgoedwapens in beslag genomen van een groep mensen verkleed als Star Wars-figuren. De verklede mannen waren lid van de fanclub Dutch Outpost en in Erp om de Kids Day op te vrolijken. Volgens de politie zijn de wapens gekocht bij een speelgoedwinkel, speciaal afgemonteerd en zwart gespoten. De wapens zijn niet van echt te onderscheiden, zei een woordvoerster. Voordat we verder gaan hier twee foto's. De een is van een echt wapen de ander van een Star Wars-wapen. Volgens mij kan iedereen het verschil zien. De politie in Erp dus niet.





De Dutch Outposters zijn verhoord en Justitie neemt later een beslissing over eventuele vervolging. Dat de verkleders niet voor een gat te vangen zijn blijkt uit hun actie na het politie machtsvertoon. Ze hebben hun optreden afgemaakt met geweren die een clown had gemaakt van ballonnen. 'Commanding Officer' en oppernerd van de fanclub: Barry Rijkse, die zondag zelf in het pak van Darth Vader zat, noemde het voorval op Nu.nl erg treurig. Volgens hem is de politie gealarmeerd door een aspirant-lid dat in een e-mailtje informeerde naar de regels over speelgoedwapens. De Dutch Outpost neemt voorlopig geen speelgoedwapens meer mee naar optredens.

2 opmerkingen:

  1. Uw vergelijkende foto's raken kant nog wal. Een fiets lijkt immers niet op een auto, maar het zijn tóch allebei vervoermiddelen. Welnu, ik kan u wel wat échte wapens tonen, die vrijwel NIET van dat speelgoedtuig te onderscheiden zijn. Kijk hier maar eens of er nog zijn die op jouw eerste foto van een snubby-revolvertje lijken: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bullpup_firearms
    En zeg dan pas of de zwartgespoten spielerei een echte 'zou kunnen' zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Jean, dank voor je reactie. Het gaat hier echter (voor zover ik weet) over Star Wars-wapens en niet diegene die je op Wikipedia ziet. Een sciencefiction-geweer ziet er heel anders uit dan wat ik daar tegen kwam.

    BeantwoordenVerwijderen