14-06-2009

Beter laat dan nooit

Het ‘leuke’ van terugkomen van een week buitenland is de drukte. Op het werk zit je mailbox propvol en moet je tijd inhalen, thuis vraagt je vrouw ook om extra aandacht en de jetlag is toch wel lastig als je een dag na aankomst weer achter je werkbureau zit.
Anyway, het was bovenstaand meer dan waard. Het was eigenlijk de bedoeling om deze blog begin vorige week al te schrijven, maar dat is dus niet gelukt. Daarom met een achterstand de E3 Top 10 van Jeroen van Trierum.

1
Split Second


Deze waanzinnige racer is het beste te omschrijven als ‘Burnout on speed’. Spectaculair en adrenaline oppompend. Wel jammer dat we tot begin volgend jaar moeten wachten. Zelfs als je geen racefan bent, ga je hier gigantisch veel plezier aan beleven.



2
Modern Warfare 2


Het vervolg op Call Of Duty is een ‘dead giveaway’. Fantastische game met baanbrekende graphics. Eigenlijk is het niet eerlijk dat deze in de lijst staat. Alles wat ik verwacht had komt uit. Hieronder het filmpje van de live demo op de Microsoft persconferentie.



3
Splinter Cell Conviction


De eerdere Splinter Cell-games hebben mij nooit echt kunnen boeien. De hoofdrolspeler Sam Fisher was altijd een beetje een tweedehands Solid Snake. Met de nieuwe game lijkt daar verandering in te komen. Een losgeslagen achtbaanrit met stijlelementen die je normaal alleen in de bios ziet.




4
Uncharted 2: Among Thieves

Het eerste deel was erg leuk, maar voor nummer 2 lijken de ontwikkelaars er een tandje bij te hebben gezet. De mannelijke Lara Croft is een compleet eigen karakter geworden. Een reden om een PS3 te kopen.



5
Home Front


Tot de E3 nog niets over dit pareltje gehoord. De game is het beste te vergelijken met de film Red Dawn. Hier namen de Russen Amerika in. Bij Home Front zijn de bad guys de Koreanen. Het lijkt er nu al op dat dit volgend jaar voor een grote verrassing gaat zorgen.




6
Assassin’s Creed II

De eerste AC was niet echt mijn kopje thee. De eerste twee uur waren fantastisch maar daarna was het meer van hetzelfde. De ontwikkelaars hebben goed geluisterd naar dit soort kritieken en presenteren een nieuwe beleving. Het was in ieder geval het mooiste cgi-filmpje dat ik tijdens de beurs zag.



7
Rockband: The Beatles


In de Benelux is Guitar Hero oppermachtig. Daar gaat volgens mij verandering in komen als deze game verschijnt. Rockband: The Beatles heeft de beste kaarten: uitstraling en muziek. Nu moeten ze het ook nog waarmaken.




8
DJ Hero

Een stuk minder aansprekend dan Guitar Hero, maar na de presentatie was ik helemaal om. Dit is leuk! Een goede variëteit aan muziek en veel mogelijkheden.



9
Batman Arkham Asylum


Dit wordt de beste Batman-game ooit genoemd. Niet zo gek want de rest was zwaar crap. Toch heeft Arkham Asylum alles in zich om dit najaar voor een verrassing te zorgen. Goede gameplay en graphics waar het water je bij in de mond loopt.



10
Star Wars The Old Republic


Ik ben geen mmo-speler, maar als Star Wars-fan gaat hiervan mijn hart wel sneller kloppen. De opening is adembenemend en wie weet is dit de eerste game die mij aan de pc krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten