02-06-2009

De eerste E3-dag

Morgen begint de beurs officieel, maar vandaag werd traditioneel de kick off gegeven door de eerste persconferenties. Hieronder een foto-impressie van dag 1.

Microsoft huurde de thuishaven van het collega football team the Trojans af voor haar nieuwswaardig en audio en visueel indrukwekkend evenement.



De Xbox 360 media briefing begon met The Beatles: Rockband. In totaal bevat het spel 45 nummers, waaronder I Am The Walrus, Here Comes The Sun, Day Tripper en Back in the USSR. Let vooral op het animatie voorfilmpje (briljant) en de ietwat suffe demonstratie. Het klonk best goed, maar het blijft the Beatles gezongen door iemand anders.









Dat gemis werd een paar minuten later goed gemaakt door een soort van reünie. Naast Yoko Ono en Olivia Harrison, de weduwen van respectievelijk John Lennon en George Harrison, waren ook Paul McCartney en Ringo Starr aanwezig om hun zegen te geven aan The Beatles Rockband. Erg cool om de helft van de fab four in het echt te zien. We spreken nu al over een hoogtepuntje.











Pro skater Tony Hawk wipte ook even langs om zijn nieuwe game Ride te laten zien en de skateboard bediening.







Van het ene hoogtepunt naar het andere: Call Of Duty Modern Warfare 2. De trailer al veel te veel gezien, maar nog nooit zo indrukwekkend. De subwoofer zorgde ervoor dat mijn ontbijt in mijn maag rondjes maakte. De speel sessie zag er ongelofelijk strak en adrenaline verhogend uit.










De nieuwe Halo ODST zag er goed uit. De aankondiging van de prequel Halo Reach voor 2010 werd met gejuich ontvangen.







Vette auto, goede game, maar slechte presentatie. Ik ben allergisch als mensen gaan zeggen hoe fantastisch hun product wel niet is vergeleken met die van de concurrentie. Niet echt sjiek om te roepen dat in Forza Motorsport 3 meer auto's zitten en dat deze er veel beter uitzien dan op welk concurrerend platform dan ook.
Let the proof be in the pudding.



Hideo Kojima in the house en hij spreekt Engels. Metal Gear komt naar de Xbox 360. Zeker cool, maar niet echt een verrassing. Don Matrick head honco van Microsoft sprak de naam van de toch wel erg bekende franchise uit als Megal Solid :-).







De uitsmijter was natuurlijk de nieuwe bewegingtechnologie die het gebruik van een controller onnodig maakt. Ziet er werkelijk fantastisch uit, maar er is geen datum aangeplakt en volgens mij is dit verre toekomstmuziek. Al hoop ik dat natuurlijk niet. Om te benadrukken hoe mainstream en aantrekkelijk Project Natal is kwam Steven Spielberg op het podium. De filmmaker liet in Minority Report de wereld al kennismaken met het computerbesturen doormiddel van bewegingen “De eerste keer dat ik dit zag ging de gamer in mij compleet los. Deze technologie is een landmark. Het gaat hier niet om opnieuw het wiel uit te vinden, maar iets nieuws te presenteren waar het wiel niet meer nodig is.”







Grote woorden, maar niets vergeleken met de superlatieven die ontwikkelaar Peter Molyneux op het publiek afschoot. Zijn studio heeft een programma gemaakt van een digitaal jongetje genaamd Milo. Doormiddel van Project Natal reageert Milo zo realistisch dat het bijna eng is. Nu heeft Molyneux de reputatie om in zijn enthousasme wel eens iets te overdrijven maar dat maakt in dit geval de speurtocht naar meer details over Project Natal alleen maar spannender.



Naast de mooie woorden werd er ook een demonstratie gegeven van
Wii-achtige spelletjes.





De rij bij de persconferentie van Electronic Arts was zo lang, dat we een broodje gingen eten, een half uur later terugkwamen en nog niet naar binnen konden. Het verhaal van EA stond in het teken van de najaarsgames en met de uitzondering van tennisser Pete Sampres geen echte verrassingen. Als uitsmijter marcheerde een bataljon jedi's het podium op, inclusief lightsabers. Dit alles om The Old Republic te promoten. De pc-game gaat de concurrentie aan met mmo concurrent World Of Warcraft.







Aan de overkant hield Ubisoft zijn conferentie en daar was het qua wachten nog erger. Na dik anderhalf uur te hebben staan niksen begon het daar.







Ook hier was er een blik celebritys opengetrokken. Regisseur James Cameron kwam vertellen over zijn nieuwe film Avatar (waar Ubi een spel van maakt) en voetbal legende Pele vertelde alles over zijn eerste spel. Academy Of Champions Football
wordt ontwikkeld met behulp van de voetballer.









Morgen volgen de persconferenties van Sony Computer Entertainment en Nintendo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten