01-06-2009

Los Angeles Dag 2

Ondanks de jetlag heb ik vanmorgen lekker uitgeslapen. Zal wel iets te maken hebben met de alcoholconsumptie van gisteravond. Anyway, vanmiddag de taxi gepakt naar het Convention Center om daar de toegangspas al op te halen. Nu zijn taxichauffeurs in LA nooit zo spraakzaam maar deze Soo Hyun Park 'took the cake'. Tenminste tot ik een foto maakte en een aantal Chinese verwensingen naar mijn hoofd kreeg. Heb maar vriendelijk gelachen en verontschuldigend mijn schouders opgehaald.



Bij het Convention Center aangekomen bleek dat het een goede zet was om de pas vroeg op te halen. De organisatie doet aan D.I.Y. (Do It Yourself). Een bovenmatig vriendelijke mevrouw voert je naam in en dan mag je naar een achteraf ruimte. Daar moet je je op één van de wel 13 laptops nog een keer al je gegevens invullen. Als je dat gedaan hebt loop je naar de printer (waar er maar één van is) en krijg je na je te hebben geïdentificeerd je toegangspas. Foto's maken of filmen is verboden in deze ruimte. Heeft iets met privacy te maken zegt een dame. Volgens mij wil de organisatie niet dat er bewijs komt van de ophanden zijnde chaos :-)



Klinkt makkelijk, ware het niet dat er 40.000 journalisten dit de komende dagen moeten doen en dan is één printer en 13 laptops wel heel erg weinig. Maar de pas is binnen. Toen ik weer buiten stond brak zowaar de zon door en het is nu weer ouderwets LA. Over ouderwets gesproken, de beurs gaat ook weer de old skool kant op. Na twee magere jaren prijken er weer grote posters op de voor- en zijgevel van het Convention Center.







Gegeten bij ESPN Zone, een kek sportcafé in de nieuwbouw LA Live. Dit complex grenst aan het Staples Center en moet de concert plaats van Los Angeles worden.



Op grote videoschermen worden de artiesten die daar optreden gepromoot en wie zag ik daar: Andre Rieu. De wals violist speelt op 19 juni in het Nokia Theatre aldaar.



Dezelfde plaats waar Nintendo overmorgen haar persconferentie organiseert.

Bij de GameStop voor Saskia opzoek gegaan naar de DS-versie van Peggle. Die hadden ze niet, maar wel de nieuwe GameInformer met een coverstory van Call Of Duty Modern Warfare 2. Was het verhaal in de Power Unlimited erg goed, hier wordt toch even getoond hoe consumenten journalistiek over games moet lezen.



Vanavond met Leonie en wat collega’s van Midway naar de bioscoop (Terminator Salvation) en dan morgen gaat het feest officieel beginnen. Op het programma staan dan ondermeer de persconferenties van Microsoft, Electronic Arts en Ubisoft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten