08-03-2010

De Oscars

De oorlogsfilm The Hurt Locker en niet Avatar is de grote winnaar bij de Oscar-uitreiking. Met zes beeldjes versloeg de film nominatieconcurrent Avatar.


The Hurt Locker werd beloond in de categorieën: Beste Film, Beste Scenario, Beste Montage, Beste Geluidsmontage, Beste Regisseur en Beste Geluid. Zowel The Hurt Locker als Avatar waren genomineerd voor negen awards. Avatar sleepte er drie in de wacht: Beste Art Direction, Beste Camerawerk, Beste Visuele Effecten.


Grappig detail was dat de regisseur van Avatar (James Cameron) de ex is van de regisseur van The Hurt Locker (Kathryn Bigelow). Ze kunnen het nog goed met elkaar vinden, zo kun je zien op onderstaande foto.


Sandra Bullock heeft de Oscar gewonnen voor Beste Actrice voor haar rol in The Blind Side. Een dag voor de uitreiking won Bullock een Razzie Award. De prijs voor slechtste actrice van het jaar, in de film All About Steve. Dat deed ze op een zeer stijlvolle manier.



Jeff Bridges, ging in de categorie Beste Acteur, met de Oscar naar huis. Hij won het beeldje voor zijn vertolking van een aan lager wal geraakte countryzanger Crazy Heart. Christoph Waltz (Inglourious Basterds) en Mo'Nique (Precious) ontvingen een oscar voor respectievelijk Beste Mannelijke en Vrouwelijke Bijrol. Pixar sleepte met Up zijn elfde Animatie-Oscar in de wacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten