06-03-2010

Lara alleen als download

Digitale distributie wordt steeds belangrijker. Uitgever Square Enix zet dit jaar de eerste grote stap op dit gebied. Square gaat namelijk de game Lara Croft And The Guardian Of Light alleen als download uitbrengen. Wil je dus met het icoon Lara Croft spelen, dan hoef je de luie stoel niet meer uit.


Naast deze bekendmaking, hielden de mensen van SE hun lippen strak op elkaar. Meer informatie wordt volgende week tijdens de Game Developers Conference in San Francisco verwacht.


Iets dat opvalt is dat de uitgever de naam Tomb Raider heeft laten vallen. Het is de eerste keer dat de titel niet verwijst naar Tomb Raider, de franchise waarmee Lara Croft bekend werd. Volgens, Darrell Gallagher, general manager van Crystal Dynamics (de mensen achter The Guardian Of Light) heeft dat te maken met de manier waarop zij de game zien. "We zijn erg enthousiast over deze nieuwe titel en benaderen de game op een geheel nieuwe manier, heel anders dan mensen verwachten."


Het is niet de eerste keer dat de Tomb Raider-serie met de digitale mogelijkheden van het wereldwijde web flirt. Tomb Raider: Anniversary werd na de fysieke release in losse episodes uitgebracht voor Xbox LIVE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten