11-03-2010

PlayStation Move

Op een persconferentie tijdens de Game Developers Conference heeft Sony Computer Entertainment de nieuwe bewegingscontroller PlayStation Move geïntroduceerd. Behalve de Move brengt Sony een tweede controller uit - vergelijkbaar met de Nintendo Nunchuck: de PlayStation Move Subcontroller. Deze kan draadloos aangesloten worden op de Move via Bluetooth. Dit alles komt later dit jaar uit in een pakket. De prijs ervan ligt onder de $100,-.


De nieuwe insteek lijkt natuurlijk het antwoord van Sony op het succes van Nintendo's Wii. Toch zijn er grote verschillen. Ten eerste zijn de games in hd en ziet de hardware er hightech uit. Hieronder een zogenaamde demoreel met gamebeelden.



De Move krijgt veel ondersteuning vanuit de industrie. 36 ontwikkelaars, waaronder THQ, EA, SEGA, Activision Blizzard en Ubisoft, gaan de nieuwe technologie gebruiken in hun games. Sony zelf zegt voor maart 2011 zelf ook met een twintigtal games te komen.


Met de aankondiging van PlayStation Move haalt Sony de wind uit de zeilen van Microsoft. Tijdens de E3 wordt verwacht dat er meer details over hun bewegingstechnologie Natal. Tot die tijd zal iedereen vooral praten over Move.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten