11-03-2010

Fringe door jesa

Mijn vrouw is inmiddels ook flink aan het bloggen geslagen. Je kunt het resultaat hier bekijken. En hieronder een voorproefje over een briljante serie die we aan het kijken zijn: Fringe.


Een serie over een FBI-agente, je zou denken dat dat thema intussen wel volledig uitgemolken is. Niet dus: met Fringe over FBI-agente Olivia Dunham hebben we er een nieuwe, superspannende serie bij die ons nu al avonden achtereen aan de televisie bindt. Als er steeds meer onverklaarbare zaken gebeuren in de wereld lijkt het spoor terug te voeren op zwaar geheime onderzoeken in opdracht van defensie, onderzoeken van meer dan 20 jaar geleden. Hierbij werden mensen gebruikt als proefkonijn en werden er verregaande en lang niet altijd ethisch verantwoorde zaken onderzocht op het gebied van de hersenen. De dokter die hier verantwoordelijk voor was, inmiddels al 17 jaar vastgehouden in een psychiatrische inrichting, wordt om zijn kennis samen met zijn zoon in het FBI-onderzoek betrokken. De hoofdpersonen uit deze serie zijn nogal uitgesproken personages, zonder clichematig te zijn.


Olivia is een professionele agente, maar voelt na een aantal afleveringen nog steeds wat afstandelijk. Dokter Bishop heeft een flinke tik over gehouden aan zijn opname. Hij heeft wat van een verstrooide professor, maar dan wel een bijzonder geestige. De zwakste schakel na een aflevering of zes vind ik Joshua Jackson als de zoon van Bishop. Gelukkig heeft Jackson nog heel wat krediet bij mij uit zijn Pacey-dagen in Dawson's Creek (weet je nog?), zodat het geen storende factor is. Echt een aanrader deze serie: spannend, grappig en je blijft je afvragen wat er nog meer staat te gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten