16-06-2010

Eerste details 3DS

Gisteravond tijdens haar E3-presentatie maakte Nintendo de eerste echte details bekend van de 3DS. Dit wordt de ultieme gadget, jammer genoeg liet Nintendo niets los over een releasedatum.


De 3DS ziet er eigenlijk niet anders uit dan de normale DS. Het heeft twee schermen; eentje om aan te raken (2D) en een om 3D te weergeven. Het mooie is dat je er geen aparte 3D-bril voor nodig hebt. Het 3D-scherm heeft expres geen aanraak mogelijkheden. Strepen op het beeld zou de 3D ervaring een stuk minder maken aldus Nintendo-baas Satoru Iwata. Qua afmetingen is de Nintendo 3DS het beste te vergelijken met de DSi. De nieuwe handheld weegt 226 gram en is 13.46 cm breed, 7.37 cm lang en 2.03 cm hoog. Het 3D-scherm heeft een diagonaal van 8.97 cm en heeft een resolutie van 800×240 pixels. Hierbij worden 400 pixels gealloceerd voor de 3D weergave. Het 2D touchscreen heeft een diagonaal van 7.67 cm en een resolutie van 320×240 pixels.


Naast de twee schermen bevat de 3DS een ingebouwde microfoon, twee camera's de bekende knoppen en vierpuntstoets. Nieuw is het analoge pookje en een motion- en gyro sensor. De 3DS kan via Wi-Fi met andere handhelds communiceren. Zelfs als de handheld niet gebruikt wordt, kan er alsnog data worden gewisseld met andere 3DS's.
Hoewel gamen de belangrijkste factor is, is het ook mogelijk om 3D-films te bekijken op de 3DS. Op de beursvloer laat Nintendo de 3D-trailers zien van onder andere How To Train Your Dragon van DreamWorks. Naast het spelen in 3D is het ook mogelijk om foto’s te maken in 3D.


Volgens Iwata is dit een hardware release die nog nooit zo groot gesteund werd door thrid parties. Meer dan 21 ontwikkelaars komen met speciaal gemaakte games voor de 3DS. Het gaat hier om grote franchises zoals DJ Hero (Activision), Assassin’s Creed (Ubisoft), Saints Row (THQ), Resident Evil (Capcom), Ridge Racer (Namco Bandai) en Metal Gear Solid (Konami). Nintendo zelf maakt onder andere een 3D-versie van Nintendogs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten