14-06-2010

Project Natal wordt Kinect

Ergens in november is het zover. Dan kunnen we Project Natal kopen, of liever Kinect, want zo gaat de bewegingstechnologie tegenwoordig.


Naast de naamsverandering en releasemaand heeft Microsoft ook de eerste details over de games voor Kinect en de beelden van de camera bekendgemaakt. Uit de eigen studio komt Kinect Adventures, Kinect Sports (een verzameling van laagdrempelige minigames die verdacht veel lijken op een HD-versie van Wii-games), het virtuele huisdiersimulatiespel Kinectimals, de racegame Joyride en MTV’s Dance Central. Opvallend is dat Joyride vorig jaar op de E3 werd getoond als een nieuwe Arcade-game.
Volgens het dagblad USA Today werkt Microsoft daarnaast samen met de uitgevers LucasArts en Disney aan games waarin ‘Star Wars-karakters en iconische Disney-figuren’ de hoofdrol spelen. Hieronder een filmpje hoe de Star Wars-game eruit gaat zien. Waarschuwing vooraf er is geen geluid, dus je hoeft je computerboxen niet harder te zetten.



De presentatie van Kincet vond plaats op de vooravond van de E3 in samenwerking met Cirque Du Soleil. Hieronder een tweetal impressies.





Allemaal leuk en aardig, maar laten we het nog even hebben over de naam. Kinect is nu niet het toppunt van sexy. Bovendien klinkt het nogal hightech. Zeker voor een product dat de mainstream consument moet gaan aanspreken. In mijn bescheiden mening was Project Natal een betere naam. Maar de knappe koppen bij de marketingafdeling van Microsoft denken daar dus anders over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten