14-06-2010

Xbox persconferentie E3

Microsoft trapte de E3 af met een redelijk tamme persconferentie. De echt grote aankondigingen bleven uit en het nieuwe model Xbox 360 was vanmorgen al gelekt. Hieronder mijn five cents.


Activision Blizzard en Microsoft hebben de handen weer in elkaar gestoken bij de release van Call Of Duty Black Ops. De eerste worpen downloadable content verschijnen het eerste voor de Microsoft-console.
Black Ops ziet er erg cool uit en als Xbox-speler ben ik natuurlijk wel blij met dit nieuws, maar spectaculair is het niet echt. Vooral omdat ze dit vorig jaar eenzelfde aankondiging deden voor Modern Warfare 2


Een filmpje van de nieuwe Metal Gear Solid Rising.
Ben ik de enige die hier niet heel warm van werd. Het zag er cool uit, maar was zeker niet verrassend of vernieuwend. Heeft MGS zijn langste tijd gehad? Dat kan natuurlijk veranderen als ik het spel zelf heb gespeeld.


Fable III verschijnt 26 oktober, kondigde Peter Molyneux aan.
Na twee succesvolle Fables, kan je stellen dat dit een benchmark-game is voor het platform. Waarom kregen we niet iets meer te zien, dan een trailer?



ESPN gaat samenwerken met Xbox LIVE. In het eerste jaar zijn er 3500 live sportevenementen te zien via de service. Xbox LIVE Gold abonnees kunnen de wedstrijden gratis kijken.
Wederom goed nieuws, maar ik denk niet dat dit buiten Amerika gelanceerd gaat worden. Zoals je straks nog een keer leest, E3 is een Amerikaanse show en Europa lijkt niet echt belangrijk. But one can hope.



Live demo van Gear Of War 3.
Huba huba huba, een tijdmachine naar volgend jaar please.


Kinect is vanaf 4 november verkrijgbaar in de US. Bij lancering zijn er 15 games beschikbaar. Geen nieuws over de lancering voor de rest van de wereld.
Microsoft toonde op één game na, een paar spellen (Kinectimals, Kinectsports, Kinect JoyRide, Kinect Adventures en MTV Just Dance) die gisteren al getoond waren op het Kinect-event. Nieuw was de exclusieve Your Shape Fitness Evolved. Ziet er goed uit, maar loopt het Xbox 360-publiek massaal uit voor een fitnesgame? Het grootste gemis was het ontbreken van informatie over de vorig jaar aangekondigde Project Milo. Kinect zelf ziet er goed uit en biedt nieuwe manieren hoe je met gaming en entertainment om kan gaan. Alleen zien de games er in veel gevallen uit als een Wii-spel in HD-graphics. Wat wel zeker is, is dat Microsoft met Kinect de potentie heeft om de jongere- en mainstream gamer te bereiken. Iets wat ze op grote schaal nog niet eerder gelukt is. Wel een beetje jammer dat er niets is gezegd over de prijs. Wordt vast vervolgt.


De nieuwe Xbox 360 ziet er hightech en erg mooi uit. De console is kleiner, strakker en stiller dan zijn oudere broer en heeft een 250GB harde schijf en de snelste WiFi-verbinding. Xbox 360 Slim is in de VS deze week al verkrijgbaar en kost niets meer dan de originele Xbox 360.
Ik was onder de indruk. De nieuwe Xbox 360 ziet er erg strak uit en een stuk minder geluid is voor iedere Xbox-speler een pluspunt. Het design is erg mooi en hightech, maar gaat het ook de mainstream gamer aanspreken? Daarnaast blijven er nogal wat vragen onbeantwoord. Blijft Microsoft de andere configuraties voeren? Wanneer is de console verkrijgbaar buiten Amerika? Gaat Microsoft de nieuwe 360 bundelen met Kinect? Time will tell.


De vorige E3 persconferenties van Microsoft stonden in het teken van sterren en spektakel. In 2010 bleef het bedrijf vooral hameren op het feit dat Xbox 360 en Kinect de toekomst is. Microsoft kwam met een aantal solide (maar niet verrassende aankondigingen) maar het spektakel bleef uit. Is dat erg? Nee, wel een beetje jammer. Maar dat is mijn bescheiden mening.

1 opmerking:

  1. Ze begonnen zo mooi... Alle toptitels bliezen je meteen weg!

    Om daarna die hele zaal in te laten kakken met die casual prullaria...

    Toen de halve zaal al in slaap sukkelde kwam Ubisoft ook nog eens met een Yogagame DX

    Het werd later ook pijnlijk duidelijk dat niemand hier echt op zit te wachten...
    Na de zoveelste Nintendo Wii kopie voor Kinect bleef het applaus vaak uit...

    BeantwoordenVerwijderen