26-12-2011

De Beste TV Van 2011


Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Een van de leukste dingen van deze tijd zijn de verschillende top 10-lijstjes die overal opduiken. En natuurlijk doe ik daar ook aan mee. Eerder las je op dit blog De Beste Muziek Van 2011, De Beste Games Van 2011 en De Beste Boeken Van 2011. Op de planning staan nog De Beste Comics Van 2011 en De Beste Films Van 2011. Maar nu eerst De Beste Televisieseries Van 2011.

10
Spooks



Het tiende en laatste seizoen van de Britse spionnenserie Spooks eindigde met een knal. Na een decennia trouwe dienst gaat de serie de geschiedenis in als één van de beste thrillerseries ooit. De laatste episode is een beloning voor de trouwe kijker, door de terugkeer van een bekend personage.



9
New Girl



De aantrekkingskracht van New Girl is de chemie tussen hoofdrolspeelster Zooey Deschanel en de rest van de mannelijke cast. New Girl is bij vlagen tenenkrommend grappig, maar altijd charmant en aanstekelijk.



8
Fringe



Dit is The X-Files van deze eeuw. Fringe weet met bizarre zaken en het doorlopende verhaal televisiegrenzen te doorbreken. Hoewel vaak onrealistisch, blijft Fringe altijd interessant. Dat komt door de vele cliffhangers en de complete cast.



7
Whitney



De relatiekomedie met een scherp randje. Het grappige is dat Whitney niet gedragen wordt door de titelpersoon, maar door haar vriend Alex. Whitney maakt gebruik van herkenbare en aanstekelijke humor.




6
Raising Hope



Het tweede seizoen van Rasing Hope is na zes afleveringen grappiger dan het eerste. De avonturen van de rode nekken en caravanafval familie zijn grappig en van tijd tot tijd vertederend. De twee grootste pluspunten van Raising Hope zijn plezier en het feit dat de serie zich nergens te serieus neemt.



5
Man Up!



WTF, net voor de Kerst las ik dat ABC Man Up! Van het uitzendschema haalt. De acht afleveringen zijn een stuk grappiger dan wat nu op televisie is. Een serie waar humor, familie en vriendschap gekruist wordt met gaming. Laten we hopen op een herkansing.




4
The Kennedys



De controversiële miniserie van de bekendste politieke familie ooit. The Kennedys zorgt niet voor nieuwe inzichten, maar brengt chronologisch de opkomst en ondergang van de familie in beeld. Goed acteerwerk, geschiedenis en een filmachtig uitstraling maken van The Kennedys iets bijzonders.





3
Person Of Interest



Jim Caviezel is een filmacteur die in Person Of Interest een zijstapje naar televisie maakt. Alhoewel, een zijstapje, iedere episode van deze serie voelt aan en ziet eruit als een speelfilm.



2
The Graham Norton Show



De Britse talkshow van Norton is een begrip. De rellige nicht weet iedere week de crème de la crème van de film- muziek en televisiewereld op de bank te krijgen. Het samenspel tussen de gasten en Norton zorgt iedere week voor tranen over de wangen rollende humor. Waarom kan dit in Nederland niet?


1
Homeland



Een krijgsgevange die na tien jaar terugkeert naar de VS. En CIA-agent komt er achter dat de nieuwe held wellicht omgeturned is tot terrorist. Het klassieke kat en muisspel wordt in Homeland getild tot een masterclass van acteerwerk en scenarioschrijven. Tot het laatste moment is niets wat het lijkt dat het is. Homeland is dan ook een intelligent antwoord op 24.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten