30-11-2008

De eerste Nederlandse game-podcast

Een van de leukste dingen van de lancering van iTunes is de beschikbaarheid van zogenaamde Podcasts. Deze ‘radio-uitzendingen’ van amateurs en professionals zijn gratis te downloaden via iTunes. Waar je ook van gek van bent (van tuinieren tot humor) er is wel een Podcast van. Tot twee weken geleden was er nog geen Nederlandstalige Podcast over games. Daar heeft het gameblog Bashers.nl verandering in gebracht. Iedere dinsdag verschijnt er een nieuwe aflevering. Afgelopen weekend heb ik de eerste twee afleveringen tijdens mijn Sinterklaas-inkopen afgeluisterd en dat viel niet tegen. Oké de presentatoren zijn uber-hardcore en steken hun eigen mening niet onder stoelen of banken, maar het luistert zeer plezierig weg. De belangrijkste reden hiervoor is de kroeg atmosfeer die de Podcast uitstraalt. Het zijn gewoon drie (in veel gevallen) gelijkgestemden die ouwehoeren over games.



Er zijn twee irritaties waarvan ik hoop dat ze die oplossen. Ten eerste werd in aflevering één zonder enige waarschuwing een belangrijk verhaalelement van Gears Of War 2 onthuld. De daaropvolgende discussie was leuk, maar ik was nog niet op dat punt in het spel terechtgekomen. Lekker dus! De andere is de stelling name. In aflevering twee werd gemeld dat Rock Band 2 een betere game was dan Guitar Hero: World Tour. Dat kan natuurlijk een mening zijn, maar even later vertelde een van de presentatoren dat Rock Band 2 in Amerika de strijd had gewonnen van de concurrent. Dat kan natuurlijk ook, al denk ik van niet, maar staaf dat dan met cijfers. Nu ben ik meerdere keren per jaar in de Verenigde Staten en de laatste keer in september was het in de gamewinkels vooral Guitar Hero dat domineerde.



Anyway met de bashers-Podcast heeft het blog een vliegende en succesvolle start gemaakt. Als je het leuk vindt om gamers over games te horen praten en je hebt wekelijks een uurtje over, snel dan naar www.bashers.nl of abonneer je (gratis) via iTunes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten