23-11-2008

Guitar Hero: World Tour

Hello Poland, Hello Sweden, Hello Los Angeles. Rare manier om een blog mee te beginnen, maar lees even door. Mijn kinderdroom was altijd om zanger te worden en als dat niet lukte dan tenminste gitarist van Kiss. Na mijn vijfde was het overduidelijk dat ik noch de stem noch de muzikale aanleg had om die droom te verwezenlijken. Vorige week moest ik ineens weer denken aan die kinderwens. De volledige Guitar Hero: World Tour (gitaar, drums en microfoon) prijkt in huize van Trierum. Voor diegene niet in de know (op welke planeet leef je), Guitar Hero is een game waarmee de speler transformeert in een echte rocker.



Het leuke aan Guitar Hero is dat dit spel het toppunt van sociaal is. Je kunt namelijk als remi alleen op de wereld spelen maar ook met meerdere mensen. De die hard GH-speler is Saskia, ik tokkel wat mee op de easy-instelling. Vanavond zijn we een band begonnen en aan het toeren geslagen. Iets dat gepaard ging met verkrampte vingers en opperste concentratie. Die hele avond baste ik er lekker op los terwijl Saskia haar gitaarkunsten botvierde op het plastieken muziekinstrument. Bij de andere Guitar Hero-delen kwam de hulp in de vorm van Michiel S. Maar hij vond het nodig om een paar maanden geleden naar Engeland te emigreren. Gelukkig is de game ook via Xbox LIVE te spelen. Door middel van de wondere uitvinding internet kan je met andere mensen waar ook ter wereld spelen.



Guitar Hero: World Tour is een van de leukste uitvindingen sinds de opkomst van het first person shooter-genre. Nu weet iedereen dat in het najaar er een shitlading aan nieuwe games uitkomen. De game-industrie is ook niet gisteren geboren en speelt handig in op wat hot is. Daarom komt bijna iedere uitgever deze periode met een muziekspel. Op de plank nog te spelen prijken inmiddels Lips en SingStar (karaoke), Wii Music en Rock Band 2. Natuurlijk veel te veel titels om compleet op los te gaan, maar wat in het vat zit verzuurt niet zullen we maar zeggen.

Een bewijs dat het op easy makkelijk spelen is, zie je op dit YouTube-filmpje waar een echte Guitar Hero Paint It Black van The Rolling Stones op expert speelt.


2 opmerkingen: