09-10-2009

Bescheidenheid Is Iets Moois

Jack Tretton, de baas van de Amerikaanse divisie van Sony Computer Entertainment is geen bescheiden man. Dat kwam weer naar voren tijdens een interview met het zakenmagazine Forbes. Tretton deed de boute uitspraak dat het het beste voor de game-industrie is als de PlayStation3 de console-oorlog wint.



Tretton zet deze uitspraak kracht bij dit door te meldden dat het PlayStation-merk wereldwijd herkend wordt door zowel jong als oud, man of vrouw. Dit zou in tegenstelling zijn tot de concurrentie, die zich volgens 'mister modesty' alleen richt op specifieke regio's of een specifieke groep consumenten. Lees Microsoft en Nintendo. Treton hield daar niet op en deelde ook nog een steek uit naar de concurrentie. "Wij zijn meer gericht om winst te maken op korte termijn dan Microsoft. Zij kunnen zich namelijk veroorloven om geduldiger te zijn als het aankomt op het terugverdienen van investeringen. We hebben niet oneindig veel geld, we voorzien een grotere markt."



Ook Nintendo kreeg nog een veeg uit de pan. "Ik denk dat we meer risico durven te nemen dan een Nintendo en uiteindelijk leveren we ook aan de massa op wereldwijde basis, en dat is wat we de afgelopen vijftien jaar hebben gedaan."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten