09-10-2009

Slechte games

Er zijn de afgelopen jaar nogal wat misbaksels van games in het schap terechtgekomen. Games waarvan je bijna zeker weet dat de tester heeft lopen slapen. Het erge is dat er ontwikkelaars zijn die jaren met dit soort afval bezig is. Zou er bij hun ook niet een lampje moeten gaan branden. Anyway, de vrienden van de website Gamekicker publiceerde een lijst met de tien slechtste console-games ooit. De fanboys gebruikten de score op
Metacritic als leidraad. Deze site gooit de wereldwijde reviewscores op een hoop en komt dan met een gemiddeld cijfer. Opvallend is dat er relatief veel Wii-games instaan. Dat kan inhouden dat Wii-games (mainstream) vaak negatief of niet worden beoordeeld door de hardcore-pers. Hieronder de top vijf van Gamekicker.

5
Crusi'n (Wii)
Metacritic Score: 25




Ik weet bij god niet meer welke game dit was. Maar als je naar het screenshot kijkt dan kan dit nooit veel geweest zijn. Volgens Videogamer was Crusi'n: "the worst Wii game I've had the misfortune to play and a huge disappointment for Wii owners desperate for more arcade racing action." De graphics werden zelfs vergeleken met die van een mobiele telefoon-game.

Ninjabread Man(Wii)
Metacritic Score : 20




Opnieuw een topper voor de Wii. Eurogamer was laaiend maar niet enthousiast over dit werkje. Vooral de speelduur was tegen het zere been. "Ninjabread Man lasted half an hour. HALF AN HOUR. Three levels down and I was booted straight back to the main menu without fanfare. I thought I'd pressed the Quit button by mistake... Half an hour and one hundred percent done."

Anubis II (Wii)
Metacritic Score : 19




Ook weer een game waarvan ik het bestaan (gelukkig) niet wist. Anubis II werd door de wereldwijde gamepers vergeleken met het bovenstaande Ninjabread (and that is not a good thing). Gamespot: "Anubis II is one of the worst games ever created and fundamentally broken. If you play it, you can never get back the three hours you wasted on this unique brand of torture."

Balls of Fury (Wii)
Metacritic Score : 19




Een filmgame mag natuurlijk niet ontbreken. Wie heeft de pingpong-films Balls Of Fury gezien. Best grappig maar geen meesterwerk. De ontwikkelaar moet gedacht hebben ik maak een game als de film. Het resultaat is een 'sport-game' waar bij blootstelling het glazuur van je tanden spring. IGN dacht er ook zo over. "It's been a good while since I've come across a game of this caliber, which is to say that I don't often see titles that suck this bad in this day and age."

En dan de nummer één.


Leisure Suit Larry: Box Office Bust (PS3)
Metacritic Score : 17




Iedereen had high hopes voor dit werkje. Leisure Suit Larry was in de tijd van de oer pc onzettend leuk. Met de komst van de consoles is de licentie er niet beter op geworden. Met als dieptepunt Box Office Bust. Ik ben niet verder gekomen dan het eerste level. De camera was beyond slecht en de gameplay niet om over naar huis te schrijven. IGN bestempelde het als één van de meest slechtste games ooit. "The lowest rating numbers here at IGN are reserved for games with nearly no redeeming qualities or interesting ideas, with next to nothing enjoyable to offer players, and which under no circumstances should be purchased by anyone. Leisure Suit Larry: Box Office Bust is, without a doubt, one of those games."

De complete lijst staat op www.joystickdivision.com/2009/10/ten_worst_console_games.php

Geen opmerkingen:

Een reactie posten