23-11-2009

Breekt Blu-ray dan toch door?

Als je een blik werpt op een gemiddelde Free Record Shop dan zie je dat het Blu-ray-schap steeds groter aan het worden is. Blijf in diezelfde winkel langer dan een kwartier bij de kassa staan en je ziet dat er nog steeds veel meer dvd's worden verkocht dan exemplaren van het blauwe doosje. Een reden hiervoor is zonder meer de prijs. Gemiddeld betalen wij nog steeds een dikke €15,- euro meer voor een Blu-ray dan een dvd.


Als we echter Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux mogen geloven wordt de nieuwe drager de verkoophit in feestmaand december. Om deze claim te ondersteunen werden er in het bijgevoegde persbericht met de nodige feitjes gestrooid. In de eerste drie kwartalen van 2009 hebben de Nederlanders ruim €16 miljoen aan films op Blu-ray Disc uitgegeven. In het laatste kwartaal van 2009 zullen bestsellers zoals, Terminator Salvation, Gladiator, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Ice Age 3 en Sneeuwwitje ervoor zorgen dat er bijna net zoveel films op Blu-ray Disc over de toonbank gaan als in de eerste negen maanden van dit jaar.


Ook zou er een opmars zijn van hardware zo stelt de expert Maikel Verhaaren van GfK Retail and Technology Benelux. “Door de sterke releases, aantrekkelijke eindejaarsaanbiedingen en het toenemend bezit van Blu-ray Disc spelers zal Blu-ray Disc in de feestmaand in trek zijn.” GfK Retail and Technology Benelux verwacht dat aan het einde van dit jaar ruim een half miljoen huishoudens een Blu-ray Disc speler heeft, waaronder de PlayStation3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten