05-11-2009

Sequel kopers switchen console

Altijd fijn een onderzoekje over games. Dit keer komt het van de Amerikaanse OTX Gameplan Insights. Volgens hen stappen sequel kopers vaak over van het Xbox 360-platform naar de PlayStation3.


Volgens Gamasutra bezit 15 procent van de consumenten die de PS3-editie van Assassin's Creed II willen kopen, het origineel op de Xbox 360. Bij zeven procent van de respondenten is dat juist andersom. Analist van OTX Nick Williams meldt op de website een soortgelijke trend te zien voor de aankoopbeslissing van Call Of Duty Modern Warfare 2. "The PS3 seems poised to shift the ratio of Xbox 360 to PS3 sales for most major multi-platform releases in its favour among dual owners."


Bij het Assassin's Creed-voorbeeld moet ik wel een kanttekening plaatsen. In de tijd dat het spel uitkwam stonden er veel meer 360-consoles in de markt dan PS3's. Des al niet te min kan dit ook gezien worden als het zoveelste bewijs dat de PlayStation3, sinds de prijsverlaging een flinke inhaalslag op haar concurrenten aan het maken is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten