13-11-2009

Rocky als GI Joe

Op de website comicbookresources.com wordt iedere week een urban legend uit de comic-industrie uitgediept. Vaak gaat het om extreme 'geek' momenten, maar deze week zat er wel een heel grappige mainstream bij. We schrijven 1987, het jaar dat de foute maar oh zo leuke Rocky IV in de bioscoop te zien was. Je weet wel Rocky vs de toenmalige Sovjet Unie.


Een jaar daarvoor begon Sylvester Stallone onderhandelingen met Hasbro voor een action figure van de bokser. Niet zomaar een speelgoed poppetje, maar een figuurtje dat onderdeel zou worden van GI Joe.


Marvel Comics gaf destijds de gelijknamige stripserie uit en niet vies van enige commercie maakte zij Rocky Balboa al lid van het commando-team. In het tweede nummer van G.I. Joe: Order Of Battle stond een fact file van niemand minder dan GI Joe Codename Rocky.


De legende wil dat tekenaar Herb Trimpe opdracht van Marvel kreeg om de gelijkenis van Stallone niet te tekenen. De contracten waren immers nog niet rond. En die kwam er ook niet. Sly vond het een beter idee om een action figure deal te maken met zijn karakter Rambo. Bizar wordt het als je weet dat Marvel ook al een nemesis had bedacht voor Codename Rocky. We hebben het hier over Big Boa (what's in a name). Deze Cobra-soldaat kwam wel gewoon in de stripserie terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten